Kırıkkalede kaçakçılıkla mücadele

Kırıkkalede kaçakçılıkla mücadele -İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bir yılda düzenlenen 150 ayrı operasyonda 700 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, 220 şüpheli hakkında yasal


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bir yılda düzenlenen 150 ayrı operasyonda 700 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği, 220 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerek kent merkezindeki kaçakçılık olayları gerekse Kırıkkale geçiş güzergahı olarak kullanlııp batı illerine yapılacak sevkıyatın önlenmesi amacıyla 2011-2012 yıllarında gümrük kaçağı sigara satışı yapan iş yerlerine yönelik 120 operasyon düzenlendiği belirtildi. Bu kapsamda değişik markalarda 300 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği, 170 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı ifade edildi.
     Açıklamada, Kırıkkale sınırları içerisinde yapılan uygulamalar ve operasyonlarla 400 bin paket gümrük kaçağı sigara daha elde edildiği, 50 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı, kaçakçılık olaylarında kullanılan 1 kamyon, 1 dorsenin ise Gümrük Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.
     Açıklamada, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonlar ve uygulamalarla 2 milyon 100 bin lira haksız menfaatin önüne geçilerek devletin vergi kaybının önlendiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kırıkkalede kaçakçılıkla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER