Kırıkkalenin Yahşihan Kaymakamı Özenin hayvan sevgisi

Kırıkkalenin Yahşihan Kaymakamı Özenin hayvan sevgisi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalenin Yahşihan ilçe Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, evinin bahçesinde kendisine hediye edilen kangal cinsi köpeği besliyor.
     Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeklere çocukluğundan beri ilgi duyduğunu belirterek, kangal cinsi çoban köpeğinin özel karakterli seçkin bir cins olduğunu kaydetti.
     Bir arkadaşı tarafından hediye edilen köpeği görev yaptığı her kente beraberinde götürdüğünü ifade eden Özen, şöyle konuştu:
     Kangal köpeği son derece akıllı ve sakin yapılı bir kopek cinsi olmasına rağmen, ırksal yatkınlık nedeni ile bir çoban köpeği olduğundan oldukça korumacı bir yapıdadır. Bekçilik görevi verilen yerlerde ya da kendi yaşam alanların da karşılaştıkları yabancılara karşı muazzam derece agresif olabilen kangal köpekleri, bu özellikleri nedeni ile Anadoluda çoban köpeği olarak kullanılmıştır. İnsana karşı sadık olup, sürü çobanlığında çobanlarımızın en çok aranan yardımcı köpeğidir. Gittiğim her görev yerinde özel bir ilgi ile beslediğim ve her zaman özel ilgi gösterdiğim kangal köpeğinden elimde bulunan Asi isimli kangal köpeği bir şampiyondur.
    
     Muhabir: Ahmet Yaman
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalenin Yahşihan Kaymakamı Özenin hayvan sevgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER