Kırıkkale Valisi Kolat, Bloomberg TV tarafından

Kırıkkale Valisi Kolat, Bloomberg TV tarafından kent ekonomisinin tanıtıldığı canlı yayınlanan programa konuk oldu


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Bloomberg TV tarafından kent ekonomisinin tanıtıldığı canlı yayınlanan programa konuk oldu.
     Sami Altınkayanın sunduğu ve kentin sanayi, ekonomik ve yatırımlarının ele alındığı canlı yayın programına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ile Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz katıldı.
     Vali Kolat, programda yaptığı konuşmada, Kırıkkalenin 1925 yılında MKEK Fabrikalarının temellerinin atılmasıyla kurulduğunu, 9 ilçe, 14 belde ve 173 köyünün bulunduğunu belirterek, Kırıkkalenin Ankaradan ayrılarak il statüsüne kavuştuğunu, MKEK ve TÜPRAŞ rafinerisi gibi ülkenin önemli ağır sanayi kuruluşlarına sahip olduğunu belirterek, Kırıkkalenin Ankaranın yükünü hafifletecek bir kent konumunda olduğunu söyledi.
     Kentte 2 milyar liraya yakın yatırımın gerçekleştirileceğini ifade eden Kolat, kurulması planlanan Mühimmat ve Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi verdi.
     Vali Kolat, ileri ki yıllarda Yüksek Hızlı Trenin ve otobanın faaliyete geçmesiyle Ankaradan Kırıkkaleye gelenlerin alışveriş yapmak suretiyle kentin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını bildirdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolat, Bloomberg TV tarafından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER