Kırklarelideki sağanak

Kırklarelideki sağanak -Kırklareli Valisi Mustafa Yaman: -Kent merkezinde Karahıdır Mahallesi, Babaeski ilçesi ve Dereköy köyünde sağanak yağışın oluşturduğu su baskınları nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kent merkezinde Karahıdır Mahallesi, Babaeski ilçesi ve Dereköy köyünde sağanak yağışın oluşturduğu su baskınları nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 250 bin lira ödenek gönderildi dedi.
     Yaman, Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde Karahıdır Mahallesi, Dereköy köyü ve Babaeski ilçesinde evleri su basan vatandaşlara gereken yardımların yapıldığını söyledi.
     Vatandaşların acil yardımlarının ek ödenekle giderileceğini belirten Yaman, hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.
     Yaraların sarılması için çaba harcadıklarını anlatan Yaman, şunları kaydetti:
     4 ve 5 Şubat yani pazartesi ve salı günü kent merkezi, Dereköy köyü ve Babaeski ilçemizde su baskınları yaşandı. Valililk İl Özel İdare, AFAD ekibi, DSİ ve karayolları ekipleriyle birlikte bölgelerde çalışmalar yapıldı. Kent merkezinde Karahıdır Mahallesi, Babaeski ilçesi ve Dereköy köyünde sağanak yağışın oluşturduğu su baskınları nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 250 bin lira ödenek gönderildi. Yaşamın kısa sürede normale döndürülmesi altyapı gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor. Gönderilen bu ödenek çalışmalar için kullanılıyor. Şu an için su baskını yaşayan bölgelerde hayat normale döndü. Vatandaşların sıkıntıları gideriliyor.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Kırklarelideki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER