Kırşehir Kadın Emek Pazarı sezonu kapattı

Kırşehir Kadın Emek Pazarı sezonu kapattı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediyesi ve Kadın Meclisi işbirliği ile 2011 yılında faaliyete başlayan Kadın Emek Pazarının bu yıl ki çalışmalarını tamamladığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ahi Çarşısı yanındaki Kültür Sanat Sokağında kurulan Kadın Emek Pazarında yaz ayları boyunca, unutulmaya yüz tutmuş olan el sanatları ürünleri sergilenerek satıldı.
     İğne oyası, takı tasarımı, kurdele nakış, tel kırma, keçe tasarımı, örgü ve kırk yama alanlarında gerçekleştirilen el emeği göz nuru el işleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergilerde, yıllarca el dokuması kilimleri ile akla gelen Kırşehirin el halı dokumacılığı ürünleri de yer aldı.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kadın Emek Pazarının bu yıl ki sezonunu kapatması dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kadın Emek Pazarımız Ahi kadınlarının el becerilerini gösterdikleri ve bunları sergiledikleri yer haline geldi. 2011 yılında hizmete açtığımız Kadın Emek Pazarımızla hanımlarımızın kendi el emeği göz nuru ürünlerini hem ucuza hem de daha kaliteli bir şekilde Kırşehirlilere sunma fırsatı buldular dedi.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kırşehir Kadın Emek Pazarı sezonu kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER