Kızı, yeğeni ve hasta annesine bakıyor

Kızı, yeğeni ve hasta annesine bakıyor -Konyanın Beyşehir ilçesinde eşinden 10 yıl önce boşanan 34 yaşındaki Ziynet Gökçe, hasta annesi ve kızı ile annesini kaybeden yeğenine bakıyor


KONYA (A.A) - Beyşehir ilçesinde eşinden yaklaşık 10 yıl önce boşanan 34 yaşındaki Ziynet Gökçe, hasta annesi ve kızı ile annesini kaybeden yeğeninin bakımını üstleniyor.
     Beytepe Mahallesindeki bir evde kaymakamlığın verdiği kira desteğiyle yaşamını sürdüren Ziynet Gökçe, yaşadığı maddi imkansızlıklara ve sağlık sorunlarına rağmen, hayata tutunmaya çalışıyor.
     Hiçbir geliri olmayan genç anne, maddi sıkıntıların yanı sıra başka sorunlarla da baş etmeye çalışıyor. Gökçe, büyüme sorunları yaşayan 12 yaşındaki kızı Emine ile birlikte, 7 aylıkken annesinin ölmesi üzerine yanına aldığı yeğeni Yunus Emre (11) ve yürümekte zorlanan 74 yaşındaki annesi Emine Gökçeye bakıyor.
     Ziynet Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehirin bir köyünde yaşarken ailevi sorunlar nedeniyle ilçe merkezine taşınmak zorunda kaldığını söyledi.
     Gidecek yeri olmadığı için Beyşehir Kaymakamlığına sığındığını anlatan Gökçe, şunları söyledi:
     Kaymakamlık bize sahip çıktı ve şu anda oturduğumuz evi bizim için tuttu. Kömürümüz verildi, zaman zaman eğitim ve gıda yardımları da yapılıyor. Başta Kaymakam bey olmak üzere tüm yetkililere, bize sahip çıkmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Komşularımız da sağ olsunlar ellerinden geldiği kadar bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Göl Feneri Derneği Aşevinden yemeklerimiz geliyor. Fakat, kızımın ve annemin tedavi giderlerini karşılamakta zorlanıyorum. Annem koltuk değnekleriyle yürüyor, ayrıca kalp hastalığı ve astım, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları var. Sürekli hastaneye gidiyor, tedavi görüyor. Bu nedenle, temizlik işi gibi bir iş olursa; çalışmak, başlarına yük olmadan ailemi ayakta tutmak istiyorum.
     İhsan Kabadayı Ortaokuluna devam eden Yunus Emre de büyüyünce matematik öğretmeni olacağını söylerken, kızı Emine Gökçe ise annesi ve büyükannesinin sağlık sorunlarıyla ilgilenmek için doktor olmak istediğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kızı, yeğeni ve hasta annesine bakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER