8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -SYDV Müdürü Yılmaz Daşlı, kuruma işlem yaptırmaya gelen kadınlara karanfil dağıttı


SİVAS (A.A) - Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yılmaz Daşlı, kuruma işlem yaptırmaya gelen kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıttı.
     Vakfa işlem yaptırmak için gelen kadınlara ve kurumda çalışan kadın personele karanfil veren Daşlı, Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Daşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadınlar Gününün, kadınların sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerilerinin üretildiği önemli bir gün olduğunu belirterek, kadınların tarihten bugüne toplumun en önemli dinamiklerinden birisini oluşturduğunu kaydetti.
     Türk kadınının pek çok alanda başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu ifade eden Daşlı, şunları söyledi:
     Kurtuluş Savaşından tutun da spordaki müsabakalarda ve siyasi alanda başarılarıyla kadınlarımız kendisinden söz ettirir hale gelmiştir. Toplumun uygarlık seviyesini ölçebilmek için o toplumun kadınlarının yaşam standardına bakmak gerekir. Kadınların yaşam standardı yüksek ise o toplumun uygarlık seviyesi de yüksek olacaktır.
     SYDV olarak kadınlara birçok alanda pozitif ayrımcılık yaptıklarını anlatan Daşlı, Yardım programlarımız kapsamında şartlı nakit transferini annelere veriyoruz ve eşi vefat eden kadınlarımıza yardımda bulunmaktayız. Proje desteklerinde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve onların bir taksitlerini almayarak hibe ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER