KKTC Başbakanı Küçük, Vali Koçdemiri kabul

KKTC Başbakanı Küçük, Vali Koçdemiri kabul etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri kabul etti.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Küçük, Koçdemiri ülkesindeki resmi temaslarının son gününde makamında kabul etti.
     Küçük, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiyenin özellikle son 10 yıl içinde gösterdiği gelişmelere dikkati çekti.
     Türkiyenin bu deneyimlerinin KKTCye aktarılmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Küçük, Bu anlamda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında karşılıklı ziyaretler de büyük önem kazanıyor açıklamasında bulundu.
     Küçük, Türkiyeden gelen tüm ziyaretçilerin kendilerini memnun ettiğini kaydederek, En yüksek seviyede temasların devam etmesi, çalışmalarımızda bize şevk verir ve sizlerin deneyimlerinizden yararlanma imkanı sağlar ifadesini kullandı.
     Başbakan Küçük, Eskişehirin sürekli gelişen bir kent olduğunu ve bu gelişmenin ilgi çektiğini sözlerine ekledi.
     Vali Koçdemir de, Eskişehirin 2013 yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarını taşıyacağını anımsattı.
     Bu çerçevede yürüttükleri hazırlıklar kapsamında Türkçe konuşan, Türk kültürünün yaşatıldığı coğrafyalarda neler yapabileceklerini değerlendirmek adına ülkeleri ziyaret ettiklerini bildiren Koçdemir, yetkililerin önerilerini aldıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KKTC Başbakanı Küçük, Vali Koçdemiri kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER