Kocadere katliamının 92nci yılı

Kocadere katliamının 92nci yılı -Çınarcık ilçesi Kocadere beldesinde, Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çetelerince katledilenler için anma töreni düzenlendi


YALOVA (A.A) - Yalovanın Çınarcık ilçesi Kocadere beldesinde, 29 Nisan 1921de Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çetelerince katledilenler için anma töreni düzenlendi.
     Tören, Kocadere İlkokulundan şehitlik anıtına kadar yapılan yürüyüşle başladı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından konuşan Kocadere Belediye Başkanı İlhan Aslan, "Bundan 92 yıl önce 1921 yılında 29 Nisan günü Yunan işgal kuvvetleri, Ermeni ve Rum çetelerinin zulüm ve vahşetiyle, çok acı günler yaşadık" dedi.
     Kocaderede 830 masum insanın katledildiğini ifade eden Aslan, "Milletimizi soykırım yapmakla itham edenlere, soykırıma kimlerin maruz kaldığının örneğidir bu toplu mezarlar ve şehitlikler" diye konuştu.
     Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ise "92 yıl önce burada gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenleri, Mustafa Kemal Atatürkü ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından öğrencilerinin şiirler okuduğu törene, Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanvekili Selami Tokay, Yalova Karamürselbey Merkez Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Filiz, Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çelik de katıldı.
     Törenden sonra, Kocadere Merkez Camisinde mevlit okutuldu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kocadere katliamının 92nci yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER