Kocaelide 24 bin fidan dikilecek

Kocaelide 24 bin fidan dikilecek


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılında başlattığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kentte 24 bin fidan dikecek.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin 2004 yılında başlattığı, kentin uygun yerlerine ağaç dikme çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, yapılan çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarının 10 kat arttığı kaydedildi.
     Açıklamada, 200 dönümlük arazide 24 bin fidan dikileceği vurgulanarak, çalışmaların sonunda, eskiden yanından bile geçilmeyen yerlerin yaşam alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacağı ifade edildi.
     Sanayi kenti Kocaelinin, kilometrelerce uzunluktaki yürüyüş yolları, mesire alanları ve ağaç sayısı ile Türkiyenin örnek şehirleri arasına girdiğine yer verilen açıklamada, Özellikle mezbelelik görünümündeki arazileri düzenleyip dikime hazır hale getirilen alanlarda 24 bin fidan dikimi yapılacak. Bugüne kadar 4 bin fidanın dikildiği alanlarda, zeytin, sedir, selvi, meşe ve dişbudak gibi ağaç türleri dikiliyor. Eskiden taş, toprağın bulunduğu bu alanlar, böylece vatandaşların gönül rahatlığıyla gezebileceği, nefes alabileceği yaşam alanları haline dönüştürülecek denildi.
     Açıklamada, dönüşüm yaşayacak alanların üzerinde yürüyüş yolu, voleybol, basketbol ve futbol sahası, çocuk oyun ve oturma grupları yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide 24 bin fidan dikilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER