Kocaeli AB Bilgi Merkezinin çalışmaları anlatıldı

Kocaeli AB Bilgi Merkezinin çalışmaları anlatıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Genel Sekreteri Mehmet Turabi, Kocaeli AB Bilgi Merkezinin bu yıl gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmalarını anlattı.
     KSO Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Turabi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından oluşturulan bilgi merkezlerinin Türkiyede 22 ilde hizmet verdiğini belirterek, Kocaeli AB Bilgi Merkezinin 2011 yılında KSO bünyesinde kurulduğunu söyledi.
     Turabi, bilgi merkezlerinin pek çok faaliyet gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, Kocaeli AB Bilgi Merkezi olarak üniversite öğrencilerine yönelik "Gençlik Konferansı", ilkokul öğrencilerine yönelik "Çocuk Tiyatrosu Festivali" ve lise öğrencilerine yönelik de "AB Öykü Yazma Yarışması" düzenlediklerini anlattı.
     Gerçekleştirdikleri etkinliklere olan ilginin çok yüksek olduğunu dile getiren Turabi, İzmit ve Gebzede düzenledikleri tiyatro festivaline 2 bin 500 öğrencinin katıldığını kaydetti.
     Turabi, perşembe günü Kocaeli Üniversitesindeki öğrenci kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelerek bilgi aktarımında bulunacaklarını ifade ederek, şunları bildirdi:
     "Haziran ayı içinde de sanayicilere ve halka açık olacak AB çevre ve enerji politikaları konusunda bir seminer ve atıklardan yapılan bir resim sergisi düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca DOMİF Fuarı ve KOÜ bahar şenliklerinde bilgilendirme stantları açılacaktır."
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli AB Bilgi Merkezinin çalışmaları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER