Konyada iki erkek cesedinin bulunması

Konyada iki erkek cesedinin bulunması -Geçen yıl ekim ayında Akşehirde biri Avusturya vatandaşı 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan B.K. ve Z.Kyi 2şer kez müebbet, diğer sanık E.Yyi ise 10 yı


KONYA (A.A) - Geçen yıl ekim ayında Akşehirde Avusturya vatandaşı Herald Weib ile Ramazan Kaplanın öldürülmesiyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan B.K. ve Z.K. 2şer kez müebbet, diğer sanık E.Y. ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     Akşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar öldürülen Ramazan Kaplanın eşi Z.K. (47) ile B.K. (37) ve E.Y. (34) katıldı.
     Mahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarının ardından verdiği kararda, "kasten adam öldürme" suçundan Z.Kye 2 kez müebbet hapis cezası verdi. B.Kye de aynı suçtan 2 kez müebbet hapis cezasının yanı sıra "ruhsatsız tabanca taşıma" suçundan da 10 ay hapis cezası ve 500 lira adli para cezası veren mahkeme, diğer tutuklu sanık E.Yyi ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
    
     -Olay-
    
     Konyanın Akşehir ilçesinde 21 Ekim 2012de çalılıkların arasında iki erkek cesedi bulunmuş, yapılan incelemede cesetlerden birinin Avusturyalı Herald Weibe (52), diğerinin ise Ispartanın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Dedeçam beldesinde oturan Ramazan Kaplana (52) ait olduğu belirlenmişti. Yapılan otopside, Weib ve Kaplanın kurşunlanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.
     Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, cinayeti işledikleri iddiasıyla Z.K, B.K. ve E.Y. gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
     Herald Weibin 2 Ekim 2012de Türkiyeye geldiği, ortak besicilik yapmaya karar verdiği Ramazan Kaplan ile Akşehirde damızlık hayvan ve traktör araştırması yaptıkları öğrenilmişti.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Konyada iki erkek cesedinin bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER