Konyada öldürülen genç kadın öğretmen

Konyada öldürülen genç kadın öğretmen -Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, derneğin sığınma evinde kalan bir grup kadınla birlikte, öğretmen Gülşah Öktürkün silahla vurulduğu yere karanfil bıraktı


KONYA (A.A) - Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, derneğin sığınma evinde kalan bir grup kadınla birlikte, genç kadın öğretmen Gülşah Öktürkün silahla vurulduğu yere karanfil bıraktı.
     Bulan ve derneğin sığınma evinde kalan bir grup kadın, merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesinde, Aktürkün silahla vurulduğu yerde toplandı.
     Burada basın açıklaması yapan Bulan, kadın cinayetlerinin göz göre göre devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Şimdi de Gülşah öğretmenimiz katledildi. O da savcılığa başvurmuştu. Beni koruyun, öldürüleceğim demişti. Yetkililer ne yaptı. Koruma çıkardı güya. Koruma ne peki- Kadına şiddet uygulayan kişiye, o kızın yanına gitme, sokağına gitme, telefon açma deniyor.
     Ölümle tehdit edenlerin tutuklu yargılanması ve tehdit edilen kişinin de sürekli polis tarafından korunması gerektiğini savunan Bulan, Yeni bir yasa çıkması gerekiyor. Risk altındakilerin korunması gerekiyor dedi.
     Bulan ve beraberindeki kadınlar, daha sonra öğretmen Gülşah Aktürkün öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.
     Vanda görev yapan genç kadın öğretmen Gülşah Aktürkün, geldiği Konyada, ayrıldığı sevgilisi tarafından silahla öldürüldüğü öne sürülmüş, kaçan Hakan B. ise tutuklanmıştı.
     Baba Haşim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakan B. tarafından sürekli rahatsız edilen kızının Konyaya yanlarına geldiğini, bu durumu savcılığa da bildirdiklerini söylemişti.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada öldürülen genç kadın öğretmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER