Konyada yeni tramvayların rengini halk belirliyor

Konyada yeni tramvayların rengini halk belirliyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandıracağı 60 adet yeni tramvayın renklerini Konya halkı belirliyor.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Zafer Meydanına kurulan stantta tercihte bulundu.
     Konyanın raylı sistemde önemli bir süreci yaşadığını ifade eden Akyürek, KONYARAY Projesinin en önemli ayaklarından birinin tramvayların yenilenmesi, hafif metro taşıtlarının şehre kazandırılması olduğunu belirtti.
     Renk seçimini Konya halkına bıraktıklarını belirten Başkan Akyürek, şunları kaydetti:
     Objektif, adil bir süreç yaşıyoruz. Hemşehrilerimiz oylarını konya.bel.tr ve tramvayinisensec.com internet adresleri ile şehrin 6 noktasına kurduğumuz stantlarda kullanabiliyor. Ayrıca mahallelerde anketörler aracılığıyla da tercihler yapılıyor. Böylece tramvayımızın ana rengini hemşehrilerimiz belirlemiş oluyor. Tramvayın üzerinde aynı zamanda Selçuklu motifleri de bulanacak. Konyamızı rengarenk tramvaylarla tanıştırmak istiyoruz. 8 tane tercih sunduk. Hemşehrilerimizin tercihleri kararımızı oluşturacak. 14 Mart Perşembe akşamına internet siteleri ile Zafer Camlı Köşk, Kent Plaza AVM, Kule Site AVM, M1 Tepe AVM, Büyükşehir Belediyesi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezindeki anket merkezlerinde tercihte bulunulabiliyor.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada yeni tramvayların rengini halk belirliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER