Konyadaki cinayet davası

Konyadaki cinayet davası -Bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla ilgili yargılanan sanık, 12 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı


KONYA (A.A) - Konyada bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla ilgili yargılanan sanık, 12 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Hüseyin G. ve Mustafa Y. ile taraf avukatları katıldı.
     Sanıklardan Hüseyin Gnin avukatı, müvekkilinin tahrik altında kendini savunma amacıyla olayı gerçekleştirdiğini söyledi.
     Son sözü sorulan Hüseyin G, Olay sırasında tamamen kendimi korumak amacıyla ateş ettim. Pişmanım. Takdir mahkemenindir dedi.
     Diğer sanık Mustafa Y. ise Silahı Hüseyin G. kullandı ve kendisini savundu. Ben atılı suçlardan beraatımı istiyorum diye konuştu.
     Mahkeme heyeti, sanıklardan Hüseyin Gye, Murat Kurmayı öldürmek suçundan 10 yıl, Recep Oyu yaralamak suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
     Tutuklu sanık Mustafa Y. beraat ederken, tutuksuz yargılanan sanık İskender C. de kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     2 Mayıs 2012de merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesindeki bir kafede çıkan kavgada, Recep O. ve Murat Kurma vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanmış, Kurma, tedavi gördüğü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
     Polisin gözaltına aldığı Mustafa Y. ve Hüseyin G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER