Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, türbe

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, türbe meydanı çalışmalarını yerinde inceledi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Türbesi meydan çalışmalarını yerinde inceledi.
     Akyürek, yaptığı konuşmada, oluşturulacak alanda 25-30 bin kişinin ibadet edebileceğini ve mübarek günlerde toplanabileceğini söyledi.
     Çalışma kapsamında Sultan Selim Camii ve Mevlana Türbesinin yeniden yapılandırıldığını kaydeden Akyürek, yıkımı yapılan İl Halk Kütüphanesi alanının da cadde olarak düzenleneceğini ifade etti.
     Akyürek, Konyanın kimliğini etkileyecek bir çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi çerçevesinde Bedesten, Sultan Selim Camii, Aziziye Camii, Kapı Camii ve o bölgedeki tarihi yapılarda yenileme çalışmalarının devamı olarak bu bölgeyi düzenliyoruz. Tarihi kent merkezinde yapılmakta olan bu çalışma, Avrupadaki en büyük yenileme çalışmalarından birisi diye konuştu.
     Alaaddin Tepesi ve Mevlana Türbesinin Konyanın gerçek merkezleri olduğunu aktaran Akyürek, şunları kaydetti:
     Tarihi şehirler bir merkez etrafında kuruluyor. Konyada çok merkezli bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Tarihi anlamda Konyanın gerçek merkezi burası. Merkeze yakışmayan görüntülerin tamamı kaldırılmalıdır. Bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmanların, Şeb-i Arus törenlerine kadar tamamlanmasını istiyoruz.
     Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Osman Nuri Dülgerler ise şehir merkezinin, Konyanın manevi mimarlarından olan Mevlana Celaddin-i Ruminin türbesi etrafında geliştiğini belirterek, bu gelişmenin sonucunda Selçuklular, Karamanoğullları ve Osmanlının her dönemde kendi gücüyle bir şeyler eklediğini ifade etti.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, türbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER