Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Anayasalar toplumsal uzlaşma metni olmalıdır


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, anayasaların toplumsal uzlaşma metni olması gerektiğini bildirdi.
     Eurodesk Temas Noktası ile Sistem ve Jenerasyon Derneğinin hazırladığı Gençlik ve İlk Demokratik Sivil Anayasa Projesi için dünyanın farklı şehirlerinden gelen 100 genç, Konyada buluştu.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyada sivil anayasanın gençler tarafından tartışılıyor olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.
     Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje için Türkiyenin farklı şehirlerinden gelen gençlerin 5 günde 16 oturumla sivil anayasa çalışmalarını değerlendireceklerini anlatan Akyürek, şunları kaydetti:
     Uzlaşma metni olması gereken anayasalar tam tersine bir yönetme, dayatma, toplumu dönüştürme ve adeta sosyal mühendislik projeleri olarak yürürlükte kalmıştır. En azından bu açıdan siviller, toplum ve yönetilenler eliyle ilk defa bir anayasa yapılıyor olmasının bundan sonrası için yönlendirici etkisi var. Bu yönüyle bile sivil anayasaya mutlaka ihtiyaç var. Anayasaların kısa, net, anlaşılır ve subjektif yorumlara kapalı metinler olması gerekir. Anayasalar toplumsal uzlaşma metni olmalıdır.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER