Konya İl Müftüsü Özbuğday:

Konya İl Müftüsü Özbuğday: -2012de Konya İl Müftülüğünce 228i çocuk olmak üzere toplam 6 bin 45 kişi umreye gönderilmiştir


KONYA (A.A) - Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, 2012de Konya İl Müftülüğünce 228i çocuk olmak üzere toplam 6 bin 145 kişinin umreye gönderildiğini söyledi.
     Özbuğday, Selçuk Otelde düzenlenen basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığınca hac ve umre organizasyonlarının düzenlendiğini belirtti.
     Diyanet İşleri Başkanlığının asıl görevinin, toplumu din konusunda aydınlatmak olduğunu belirten Özbuğday, hac ve umre ibadetlerinin de bu kapsamda bir faaliyet olduğunu dile getirdi.
     Umre ibadetinin hacdan daha geniş bir zaman diliminde yapıldığına dikkati çeken Özbuğday, Başkanlığımız, hac yolculuğunda yapılması gereken her şeyi bir emanet ve sorumluluk anlayışı içinde yerine getirmeye çalışmaktadır diye konuştu.
     Umre turlarının, bahar-yaz dönemi ve ramazan dönemi olmak üzere 2 ayrı gruba ayrıldığını ve 2013 yılı umre kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığınca 25 Aralık Salı günü başlayacağını vurgulayan Özbuğday, şunları kaydetti:
     Başkanlığımız 2013 yılı umre organizasyonu kapsamında, öğretim görevlisi, öğretmen ve öğrencilerin katılabileceği yarı yıl tatili döneminde 10 günlük Özel umre turu düzenlemiştir. Kayıt için gerekli belgeler, banka dekontu, kayıt formu, pasaport, 2 adet fotoğraf ve aşı kartıdır. 2012de Konya İl Müftülüğünce 228i çocuk olmak üzere toplam 6 bin 145 kişi umreye gönderilmiştir. Bütün umreye gidecek kardeşlerimize hayırlı yolculuklar dilerim.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya İl Müftüsü Özbuğday: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER