Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı

Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı


KONYA (A.A) - Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı, her iki kentin yöneticilerinin katılımıyla Konyada gerçekleştirildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hilton Gaden Inn Otelde yapılan çalıştaydaki konuşmasında, kalkınma ajanslarının etkili katkılar sağladığını söyledi.
     Kamu kuruluşlarının yanında, özel kuruluşlar açısından da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Doğan, Geçmişte de şüphesiz bir takım stratejik çalışmalar yapılıyordu ama bunu birilerine sipariş ettiği için hayata geçirilmesi çok mümkün olmayan belgeler halinde kalıyordu ve rafları süslüyordu dedi.
     Böyle projelerin birlikte üretilmesinin önemine değinin Doğan, şunları kaydetti:
     Böyle projelergi birlikte ürettiğimiz için içerisine kendi fikirlerimizi ve enerjimizi koyduğumuz için onları kullanabileceğimizi düşünüyorum. Ama hala oluşturduğumuz stratejileri kullanma noktasında sorunlar yaşıyoruz. Şu anda elimizde onlarca alanda düzenlenmiş strateji belgeleri var. Bunlardan pek azını fiile dönüştürebilmiş durumdayız. Demek ki eksik olduğumuz alanlardan birisi de stratejileri uygulamak.
     Mavlana Kankınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ise 2013-2023 dönemi bölge planı çalışmalarında katılımcılık planının en önemlilerinden birisi olduğunu söyledi.
     Yerel paydaşlar arasında işbirliğini ve koordinasyonu sağlamanın, nitelikli katılımı etkin kılmanın temel aracı olacağını ifade eden Akman, Yeni dönem planında sınırlı kaynakların en rasyonel şekilde kullanılmasını sağlamak ve stratejik bakış yakalayabilmek adına sektörel ve mekansal odaklama ön planda tutulacaktır. Bölgede kısa ve orta vadede gelişme potansiyeli daha yüksek olan sektörlerin öncelikli tayin edilmesidir diye konuştu.
     Çalıştaya, Konya ve Karamandan kaymakamlar, oda başkanları ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER