Konya merkezli suç örgütü operasyonu

Konya merkezli suç örgütü operasyonu -Polisin Konya ve Bursada düzenlediği operasyonda, 30 kişi gözaltına alındı


KONYA (A.A) - Konya polisinin organize suç örgütüne yönelik Konya ve Bursada düzenlediği operasyonda, 30 kişi gözaltına alındı.
     Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir grubun adam kaldırma, tehdit, yaralama ve çek-senet tahsilatı gibi birçok suça karıştığı ihbarı üzerine harekete geçti.
     Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçen polis, Konya ve Bursada 40 ayrı adrese baskın yaptı.
     Örgüt lideri olduğu öne sürülen Ergün Anın da aralarında bulunduğu 28 kişi Konyada, 2 kişi de Bursada gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda 14 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.
     Şüphelilerin, para verdikleri bir kişiye sürekli baskı yaptığı, bunun sonucunda da evine kendisini kilitleyen mağdurun ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü. Takip sırasında yaşanan bu olayda intihar girişiminde bulunan kişinin polis tarafından hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
     Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konya merkezli suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER