Korelilerden Sivaslı gazilere şeref madalyası

Korelilerden Sivaslı gazilere şeref madalyası -Sivaslı 6 Kore gazisine şeref madalyalarını ve belgelerini, Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Tuğgeneral Hakyang Park takdim etti


SİVAS (A.A) - Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Tuğgeneral Hakyang Park, Sivaslı 6 Kore gazisine şeref madalyası ve Kore Savaşına katılım belgesi takdim etti.
     Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanındaki Kütük Evde düzenlenen yemekte gazilerle bir araya gelen Park, kendilerini barışa, özgürlüğe ve refaha kavuşturan gazilere Kore halkı adına teşekkür etti.
     Türkiye ile Korenin birbirlerine uzak olmalarına rağmen dünya barışının koruyucuları olarak geleneksel kardeşlik ve işbirliğini sürdürdüğünü belirten Park, Bu yıl Şubat ayında Kore Cumhurbaşkanının Türkiyeyi ziyaret etmesiyle iki ülke arasındaki ilişkiler stratejik ortaklık seviyesine yükselmiştir dedi.
     İlerleyen zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda daha da gelişeceğine ve güçleneceğine inandığını ifade eden Park, Korenin zor zamanlarında yardım ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milleti ve Türk Ordusunu sonsuza kadar hatırlayacağız. Ayrıca Kore Silahlı Kuvvetleri ve Kore Hükümeti, Kore gazilerini şükranlarını sunmak adına Koreye davet etme, gaziler onuruna yemek verme, gazi torunlarına burs verme ve benzeri faaliyetleri artırmayı planlamaktadır diye konuştu.
     Şehitlere Allahtan rahmet dileyen Park, Türk Ordusu ve Türkiye Cumhuriyetinin Türk bayrağı altında sonsuza dek ilerlemesini temenni etti.
     Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise gazilerin Güney Korenin bağımsızlık mücadelesine yardımcı olduğunu anımsattı. Demirok, Parka bu ziyaretten dolayı teşekkür etti.
     Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı da 6 gaziye madalya ve 5 gazi torununa ise burs veren ataşe Hakyang Parka teşekkür etti. Yemeğe katılan gazilere seslenen Ahıskalı, Bu bir vefa borcudur. Türkiye ve Korenin dostluk ilişkilerini daha da pekiştirmek amacıyla buralara kadar sizler için yorulmuştur. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabii ki sizler okyanus ötelerinde 3 ay boyunca Koreye gittiniz. Ailenizi bırakıp oraya bir hizmet için gittiniz, savaştınız, şehit verdiniz. Bu vefa borcudur dedi.
     Konuşmaların ardından Park, 6 Kore gazisine madalya ve savaşa katılım belgesi verdi. Vefat eden 4 Kore gazisinin madalyalarını aile bireyleri teslim aldı.
     Fuat Ahıskalı ise Parka Sivasın el sanatlarından oluşan hediyeler takdim etti. Bir Kore gazisi ise Parka, Sivas ağızlığı armağan etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Korelilerden Sivaslı gazilere şeref madalyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER