Kosova ile Türkiye arasında serbest ticari

Kosova ile Türkiye arasında serbest ticari anlaşma çalışmaları


ANTALYA (A.A) - Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ramadan Hasani, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Ramadan Hasaniye Antalya hakkında bilgi veren Vali Altıparmak, Antalyaya yılda 11 milyon turist geldiğini, ihracatın 3 milyar dolara yaklaştığını söyledi.
     Antalyanın ticaret potansiyeliyle büyük bir bölge olduğunu belirten Altıparmak, Antalyada 550 binin üzerinde yatak kapasitesi ile 5 marina ve 200 mavi bayrağı bulunmaktadır. Kış sezonunda ise bin 300e yakın futbol takımı Antalyada kamp yapmaktadır. Antalyada 40ın üzerinde ülkeye ise fide ve tohum ihracatı yapılıyor dedi.
     Türk insanının Kosovayı yabancı ülke olarak düşünmediğini, Türk insanı için özel bir yeri olduğuna vurgulayan Altıparmak, Kosovadan gelecek olan iş adamlarına yardımcı olacağız. Buradan Kosovaya yatırım yapmak üzere gidecek iş adamlarına da elimizden gelen gayreti gösteririz diye konuştu.
     Kosova Ekonomi Bakan Yardımcısı Hasani ise iki halk ve iki devlet arasında güzel ilişkiler olduğunu belirterek, Kosova ile Türkiye arasında siyasi ilişkilerin mükemmel durumda olduğunu bildirdi. Ekonomi alanında da bu ilişkileri geliştirmeye çalışacaklarını dile getiren Hasani, Türkiyedeki iş adamlarının her geçen gün yoğun olarak Kosovaya geldiğini vurguladı.
     Antalyaya gelmelerindeki amaçlarının bu işbirliğini daha da ilerletmek olduğunu işaret eden Hasani, iki ülke arasında proje ve çalışmalar konusunda daha sıkı bir işbirliğinin olacağını söyledi.
     Kosovanın ticari anlamda en büyük ortağının Türkiye olduğunu ifade eden Hasani, İki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının yapılması konusunda çalışmaların devam ediyor. Mayıs ayının sonuna kadar bu çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Türkiyeden gelecek yatırımcılara her türlü kolaylıkları, imkanları oluşturmaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kosova ile Türkiye arasında serbest ticari Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER