KOÜden kısa kısa

KOÜden kısa kısa -Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda Yönlendirme ve Tanıtım Toplantısı yapıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda, birinci sınıf öğrencilerine yönelik Yönlendirme ve Tanıtım Toplantısı yapıldı.
     KOÜ Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan, öğrencilerin bu toplantıda anlatılanlar sayesinde karşılaşabilecekleri bir çok sorunun cevabını bulabileceklerini belirterek, sorun yaşadıklarında nereye başvuracakları, aldık nota nasıl itiraz edebilecekleri ve danışmanlarla nasıl iletişime geçebileceklerini öğreneceklerini söyledi.
     Öğretim Görevlisi Binnur Turan ise okul ilk açıldığında 100 öğrencileri olduğunu hatırlatarak, bugün bu sayının 513e yükseldiğini kaydetti.
     Okul bünyesinde toplam 6 program olduğunu dile getiren Turan, Bu yıl ülkemizde ilk defa üniversitemizde açılan Podoloji Programı öğrencilerimiz de aramıza katıldı. 2 yıl sonra mezun olduklarında Türkiyenin ilk podologları olacaklar dedi.
    
     -KOÜ, dünyanın en iyi 1110uncu üniversitesi
    
     KOÜden yapılan yazılı açıklamada, yükseköğretim kurumlarının akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek, bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla kurulan University Ranking by Academic Performanceın (URAP) 2012 Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi sıralamasını açıkladığı hatırlatıldı.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Yayın ve bilimsel doküman sayısı, dergi etkinlik çarpanı ve uluslararası işbirliği gibi kriterler dikkate alınarak akademik performanslarına bakılan, en iyi 2000 üniversite sıralamasında üniversitemiz Türkiye bazında 24üncü sıraya yükselirken, dünyada 24 basamak birden atlayarak 1110uncu sırada yer aldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER