KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine 2

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine 2 yeni ünite


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama ve Hastanesi, Organ Nakli ve Endoskopik Ünitesi kuruldu.
     KOÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, hastanenin her geçen gün modernleşerek, ülkeye daha iyi hizmet vermeye çalıştığı belirtilerek, son yapılan çalışma ile hastanenin yeni ünitelere kavuştuğu kaydedildi.
     Mevcut ünitelerde de düzenlemeler yapıldığı kaydedilen açıklamada, Organ nakli konusunda deneyimli olan hastanemiz, bu konuda bir adım daha atarak Organ Nakli Ünitesi kurdu. Organ nakli sebebiyle farklı ünitelerde bulunan hastalar artık tek bir ünitede yer alıyor denildi.
     Açıklamada, Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Servisinin büyütülerek 6 yataklı hale getirildiğine yer verilerek, burada bulunan izole hasta odasının da daha kapsamlı hale getirildiği ifade edildi.
     Kardiyo Vasküler Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinin de ameliyathane içerisinde bulunan bir bölüme taşınarak, ameliyat olan hastaların başka bir fiziki ortama gitmesi sebebiyle oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçilmesinin sağlandığı vurgulanan açıklamada, Kalp Damar Cerrahisi Koronel Yoğun Bakım Ünitesinin 9 yataklı hale getirildiği bildirildi.
     Açıklamada, yapılan fiziki altyapı düzenlemeleri ile standardının birinci dereceden ikinci dereceye yükseldiği belirtilerek, Göz Anabilim Dalında Retina Odasının düzenlendiği, eczane bölümüne son kullanım tarihi geçmiş ilacın kullanımını engellemeye yönelik olarak ilaç paketleme cihazı alındığı kaydedildi.
     Endoskopik Ünitesinin de kurulduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Tüm endoskopi, bronskoskopi ve kolonoskopi operasyonları bu ünitede yapılmaya başlandı. Morfoloji binasında Medikal Onkoloji bölümünde ilaç hazırlama odası kuruldu. Tüm hastalar burada tek bir merkezden tedavi edilmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde ise tüm vücut tomogrofisi çeken PET-CT Odası ile triot kanserlerinin tedavisinde önemli yer tutacak Radyoaktif İyot Tedavi Odası açılacak.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine 2 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER