Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı yapıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
     Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Birlik Müdürü Bayram Akçay, İl Genel Meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.
     Karatepe, burada yaptığı konuşmada, köylerde ihtiyaçlara göre bütçeleme, sıralama ve planlamanın ardından gerekenlerin yapıldığını belirterek, Talepler ve ihtiyaçlar fazla, kaynaklar sınırlı. Bu sınırlı kaynakları rantabl şekilde kullanarak tüm ihtiyaçların giderilmesi noktasında gayret sarf ediyoruz. Merkez ilçemizin 92 köyü var. Bu köylerimizin hemen hemen hepsinin bir kısım taleplerini karşıladık dedi.
     Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında köylerde istihdam edilen personelin çöpleri topladığını, bazı aksaklıklar yaşansa da bu yıl daha profesyonel bir şekilde bu konunun üzerine gideceklerini ifade eden Karatepe, Alınacak araçla köylerde biriken çöpler toplanacak. Merkez ilçe köylerinde kanalizasyon oranı yüzde 80i geçti. Sistemde meydana gelen arızalar da alınacak vidanjörle birlikte son bulacak diye konuştu.
     Yapılan konuşmalardan sonra, birliğin 2012 yılı bütçe çalışma raporu okunarak karara bağlandı. Birlik bünyesinde Çamlıköy, Ardıç, İkisu, Yitirmez ve Akçakale köyü muhtarlarından oluşan plan bütçe komisyonunun belirlenmesinin ardından, 3 milyon 500 bin liralık 2013 yılı bütçesi görüşülerek kabul edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER