Köylü vatandaşlara yangın eğitimi

Köylü vatandaşlara yangın eğitimi -Kandıra ilçesi Karaağaç Köyü camisinde meydana gelen yangını büyümeden kontrol altına alan köylülere yangın eğitimi verildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıranın Karaağaç köyünde geçen ay meydana gelen yangından sonra, köyde vatandaşlara yangın eğitimi verdi.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, Karaağaç köyü sakinlerinin, yangın eğitimi almak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine talepte bulundukları bildirildi.
     Özellikle köy gençlerinin ilgi gösterdiği eğitimde, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İtfaiye Eğitim Merkezince (KOBİTEM) Yanma ve Yangın Teorisi, Yangın Yerindeki Tehlikeler, Kişisel Korunma Ekipmanları ve Yangına Müdahale Organizasyonu konularında teorik ve pratik bilgiler verildi.
     Pratik eğitimlerde, küçük çaplı yangınlar simüle edilerek, portatif söndürücüler ve hortumlar kullanılması suretiyle söndürme çalışmaları gerçekleştirildi.
     Kandıra ilçesi Karaağaç köyü camisinde geçen ay meydana gelen yangına söndürme tankerleri ile müdahale eden köylüler, yangını büyümeden kontrol altına almıştı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Köylü vatandaşlara yangın eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER