Koyuncu köyü bağlara damlama sulama sistemi

Koyuncu köyü bağlara damlama sulama sistemi kurdu


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesine bağlı Koyuncu köyündeki 800 dekar bağ arazisine, köylülerin kendi girişimiyle damlama sulama sistemi kuruldu.
     Koyuncu Köyü Muhtarı Bilgi Bacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde tarıma elverişli 4 bin dekarlık arazinin 800 dekarında Sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzüm yetiştirdiklerini ifade etti.
     Bağ arazilerini öteden beri yer altı kaynaklarından elektrikli motorla su çekerek salma sistemle suladıklarını, bunun da su ve elektrik tüketimi artırması nedeniyle maliyetli bir iş olduğunu ifade eden Bacak, sulamada maliyeti ve işçiliği azaltmak amacıyla damlama sulama sistemine geçmek için bir çalışma başlattıklarını kaydetti.
     Bacak, kendi aralarında topladıkları 700 bin lira ile köylerindeki tüm bağlarda damlama sulama sistemi kurduklarını belirterek, Yaptığımız yatırımla 800 dekar alan, damlama sulama sistemiyle sulanıyor. Üretici, bu sayede çok rahat etti. Çiftçi eskiden arazinin başında bekler, ürün sulandı mı, sulanmadı mı kuşkusu yaşardı. Şimdi öyle değil, bitkinin ihtiyacı kadar sulama yapılıyor. Üretici de arazinin başında beklemek zorunda kalmıyor dedi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Koyuncu köyü bağlara damlama sulama sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER