Kozanda hijyen denetimi sürecek

Kozanda hijyen denetimi sürecek


ADANA (A.A) - Kozanda, hijyen kurallarını yerine getirmeleri nedeniyle Beyaz Bayrak ödülü verilen işletmelere yönelik denetimlerin süreceği bildirildi.
     Kozan Kent Konseyi Yürütme Kurulu bünyesindeki Sağlık Çalışma Komisyonunda görevli Kozan Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Çağlar Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konsey Genel Sekreteri Figen Kara, yürütme kurulu üyesi Huzeyfe Fındık, Sağlık memuru Turgut Canbolat, işadamı İsmet Saygılı ve İlçe Gıda ve Tarım Müdürülüğü ile zabıtadan birer görevlinin katılımı ile alt komisyon toplantısı düzenlediklerini söyledi.
     Çoban, konseyin önceki yıl başlattığı Pest Kontrol ve Sanitasyon Eğitimi kapsamında asgari hijyen kurallarını yerine getiren işletmelere Beyaz Bayrak ve Sağlıklı Yaşam İçin Güvenilir Gıda sertifikası verilmesinin sürdüğünü belirterek, Yaptığımız toplantıda, Beyaz Bayrak ve Sağlıklı Yaşam İçin Güvenilir Gıda sertifikası verilen işletmelerin düzenli olarak denetlenmesi kararlaştırıldı dedi.
     Denetimlerde, asgari hijyen şartlarını sürdüren işletmelerin, verilen bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğini anlatan Çoban, şunları kaydetti:
     Beyaz bayrak adayı 2 yeni işletmenin yetkililerini de toplantıya davet ederek şartlar hakkında bilgi verdik. Bu işletmeler şartları yerine getirdiklerini beyan ettikten sonra kontrole gideceğiz. Sağlık komisyonu ve konu ile ilgili oluşturulan alt komisyonda yer alan üyelerin denetimi sonrası asgari şartları yerine getiren işletmelere bayrak ve sertifikalarını vereceğiz. Gıda üreten işyerlerini teşvik amacıyla görüştüğümüz Belediye Başkanı Kazım Özgan da halk sağlığına önem verdiğini gösteren beyaz bayraklı bu işletmeleri ilçedeki bilbordlarla halka duyurabileceklerini söyledi. İlçemizdeki hijyenik işyerlerinin sayısının süratle artacağına inanıyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda hijyen denetimi sürecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER