Kozanda konferans ve tiyatro etkinliği

Kozanda konferans ve tiyatro etkinliği


ADANA (A.A) - Kozan Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü dolayısıyla konferans ve tiyatro gösterisi düzenledi.
     Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; belediye sinama salonundaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Belediye Başkanı Kazım Özgan, Çanakkale Zaferinin önemine değinerek ülkenin her dönem düşmanları olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydetti.
     Daha sonra eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin Çanakkale Destanı konulu bir konferans verdi.
     Çanakkale ruhunu her Türk gencinin bilmesi gerektiğini ifade eden Alptekin, Çanakkale Zaferini yılda bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Bizler şehitlerimize layık olmaya çalışalım. Özellikle genç nesillerimize sesleniyorum, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım ve biz bu ülkeyi bunlara mı emanet ettik dedirtmeyelim dedi.
     Konferans sonrası İstanbul Temaşa Tiyatrosu oyuncuları Bülent Gençak, Mustafa Ali Özsöz, Sedat Karaer, Murat Tiryaki, Ferhat Adıgüzel, Murat Özdil, Murat Erdoğan ve Zehra Şahin, Erkan Gündüzün yazdığı Murat Özdilin yönettiği Kan ve Toprak adlı oyunu sahneledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda konferans ve tiyatro etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER