Kozanda motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı

Kozanda motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı


ADANA (A.A) - Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünce ölümlü ve yaralamalı mobilet ve motosiklet kazalarının önlenmesinde kask kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla, kask kullanmadığı belirlenen sürücülere, kask hediye edildi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri Göçyolunda trafik uygulaması yaptı.
     Mobilet ve motosiklet sürücülerini durdurarak evrak kontrolü yapan ekipler, zorunlu olmasına rağmen, kask kullanmayan sürücülere 77 lira idari para cezası yazmak yerine uyarıda bulunarak, kask hediye etti.
     İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Tuncay Eminoğlu, kask kullanımının ölümlü ve yaralamalı kaza riskini yüzde 60 oranında azalttığının belirlendiğini hatırlatarak, son yıllarda motosiklet kazalarında artış olduğunu, bu sebeple kask kullanımının önemine dikkat çekmek istediklerini kaydetti.
     Eminoğlu, vatandaşların trafik kurallarına uymasının cezalarla değil eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla sağlanacağına inandıklarını ifade ederek, Amacımız sürücülere ceza yazmak değil. Bilinçlendirerek kurallara uymalarını sağlamak. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığından gönderilen 15 kaskı yaptığımız uygulama sonunda evrakları ve araç tescil işlemleri tam olan, ancak,kask takmadığını belirlediğimiz sürücülere bu kez sadece uyarıda bulunarak hediye ettik. Kasklar geldikçe dağıtmaya devam edeceğiz diye konuştu.
     Kask hediye edilen sürücüler ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek, polisin sadece ceza yazan kamu görevlisi olmadığının anlaşılması açısından da olumlu bir çalışma olduğunu belirterek, dağıtılan kasklar için teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER