KPSS ile ilgili iddialar

KPSS ile ilgili iddialar -Bursada AYÖDER üyeleri, ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulundu


BURSA (A.A) - Bursada, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Derneği (AYÖDER) üyesi grup, 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
     Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan AYÖDER Bursa Şubesi üyesi grup adına konuşan dernek üyesi Ünal Savaş Turan, KPSSde çıkmış soruların, sınav saatinden önce internet sitelerinde yayınlandığını öne sürdü.
     Turan, Yetkili makamlara ve vicdanlara duyuruyoruz. Bu haksızlığa karışan, yardım ve yataklık edenlerin yanı sıra, buna göz yuman zihniyeti lanetliyoruz. Genel kültür yetenek alanında 60 soru yerine 57 sorunun yayımlanıp güncel 3 sorunun yayımlanmamış olması aslında soruların daha önce sızdırılmış olduğunu göstermektedir diye konuştu.
     Cumartesi günü öğleden sonra saat 14.30da başlayan eğitim bilimleri oturumunda sorulan sınav sorularının, 14.55te internet sitelerinde yer aldığını iddia eden Turan, bu nedenle sınavın sorgulanması gerektiğini savundu.
     Açıklamanın ardından ellerindeki deneme sınavı kitapçıklarını yırtan grup, ÖSYM ve sınav sorularını bir deneme sınavı formatında yayımladığını öne sürdükleri şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber KPSS ile ilgili iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER