Küçük Ahmet Alinin organları 4 kişiye

Küçük Ahmet Alinin organları 4 kişiye umut oldu -Orduda beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin organlarını bağışladığı 9 yaşındaki Ahmet Alinin organları Samsun, İstanbul ve Trabzonda nakil bekleyen hastalara umut oldu (Fotoğ


ORDU (A.A) - Orduda beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin organlarını bağışladığı 9 yaşındaki Ahmet Ali Karaevlinin organları Samsun, İstanbul ve Trabzonda nakil bekleyen hastalara umut oldu.
     Edinilen bilgiye göre, Ordunun Korgan İlçesine bağlı Yenipınar köyünde evinin bahçesinde oynarken boynuna ip dolanan ve kaldırıldığı Medical Park Ordu Hastanesinde 7 günlük yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Ahmet Alinin organları, doktorların iknasıyla ailesi tarafından bağışlandı.
     Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Mithat Yağlı, 9 yaşındaki Ahmetin ailesinin büyük acı yaşadığını ancak duyarlı bir davranışla herkese örnek bir hareket sergilediklerini belirtti.
     Küçük çocuğun ip ile boğulmasının sonucunda beyninin oksijensiz kaldığını anlatan Yağlı, Ahmetin beyin ölümü dün akşam saat 19.00da gerçekleşti dedi.
     Beyin ölümü sonrasında çocuğun babası Mustafa Karaevli ile görüştüklerini ifade eden Yağlı, şunları kaydetti:
     Ahmetin babası gerçekten sağduyulu, anlayışlı ve herkesin yapması gereken bir görev üstlendi ve organların bağışlanması noktasında karar verdi. Biz de çok memnun olduk. Daha sonra annesiyle görüştük ve kendisi de bu durumu olgunlukla karşıladı. Bütün aile bu karara saygı gösterdi. Bu noktadan sonra Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçtik. Doku ve kan örneklerini merkeze gönderdik. Böylelikle Türkiyedeki belirlenmiş ihtiyacı olan hastalara nakiller gerçekleştiriliyor.
     Mithat Yağcı, nakil ile birlikte kalbin İstanbuldaki Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğerin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine, böbreğin bir tanesinin Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine ve diğer böbreğin ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversiresi Tıp Fakültesine gönderilerek 4 faklı kişiye hayat verileceğini kaydetti.
    
     -Zamanla yarışıldı-
    
     Ameliyatla organları alınan 9 yaşındaki Ahmetin kalbi, adeta zamanla yarışılarak nakledilmeye çalışıldı. Sağlık görevlilerinin taşıdığı kalp, koşarak ambulansa konuldu. Polislerin de eşlik ettiği ambulans, hızlı bir şekilde Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesislerine getirildi. Burada bekleyen helikopter ambulansa konulan kalp ve karaciğer Samsun Çarşamba Havaalanına götürüldü. Buradan da kalp, havayolu ile İstanbula götürülecek. Diğer iki böbrek ise karayoluyla Trabzon ve Samsuna gönderildi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Sefa Eyi
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Küçük Ahmet Alinin organları 4 kişiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER