Küçükbaş hayvan desteklemeleri

Küçükbaş hayvan desteklemeleri -Desteklemeden yararlanmak için 15 Ekim günü mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerekiyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçeleri temsilcisi Veteriner Hekim Nurullah Çakan, anaç koyun ve keçi desteklemeleri için 1 Eylülde başlayan başvuru sürecinin 15 Ekim günü mesai bitiminde sona ereceğini bildirdi.
     Çakan, AA muhabirine, Simav, Şaphane ve Pazarlarda birlik üyeleriyle yeni üye olmak isteyen üreticilerin anaç koyun ve keçi desteklemesinden yararlanabilmesi için 15 Ekime kadar kendilerine başvurarak bazı işlemler yaptırması gerektiğini söyledi.
     Söz konusu ilçelerde 4 yıldır yürütülen çalışmalar doğrultusunda yaklaşık 850 üreticinin desteklemelerden yararlandığını belirten Çakan, Bölgemizde 60 bin dolayında anaç koyun ve keçi var. Bu sayı bölgemiz adına önemli bir hayvan potansiyeli olması yanında yine önemli bir ekonomik girdidir dedi.
     Geçen yıla ait değerlendirmelere göre bu yıl üreticilere yaklaşık 850 bin lira ödendiğini dile getiren Çakan, bu ödemenin, kaba yem temininde sorunlar yaşayan üreticileri bir nebze rahatlattığını anlattı.
     Çakan, bu yıla ilişkin desteklemelerin toplam tutarının 1 milyon lirayı aşmasını beklediklerini kaydederek, şöyle konuştu:
     Bakanlık tarafından her yıl yapılan bu desteklemeler üreticilere önemli destekler sağlamaktadır. Bu bakımdan üreticilerimizin sahip olduğu hayvan varlığıyla ilgili güncellemeleri itinayla yaptırması, onların yararınadır. Eskiden geleneksel üretim yapan besiciler, birliğimize dahil olarak teknik imkanlar konusunda bilgilendiriliyor. Bu konuda teknik elemanlardan yararlanma oranları yükseliyor. Ayrıca üreticilerin birbirleriyle istişare içinde olması, zaman zaman yapılan mesleki toplantılar da üretime büyük katkı sağlıyor.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Küçükbaş hayvan desteklemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER