Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yazar

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yazar Burkayı kabul etti -Günay: Ülkenin barışçıl bir ortam içinde gelişmesi, demokrasimizin çoğulculaşması, yaşamımızın çok kültürlü ama bütünlük ve kardeşlik içinde gitmesi doğrultusunda çok oluml


ANKARA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yazar Kemal Burkayı kabul etti.
     Burkayın, Hadi Gülümse adlı kitabını kendisine armağan ettiğini belirten Günay, Burkayın nice güzel kitaplar yazması temennisinde bulundu.
     Burkay, Türkiyede anayasa sürecine her zamanki olgunluğuyla fikri katkılar yapıyor diyen Günay, şöyle konuştu:
     Ülkenin barışçıl bir ortam içinde gelişmesi, demokrasimizin çoğulculaşması, yaşamımızın çok kültürlü ama bütünlük ve kardeşlik içinde gitmesi doğrultusunda çok olumlu görüş ve katkıları var. Bunların önümüzdeki süreçte çok yararlı olacağına inanıyorum. Buna ihtiyacımız var. Türkiye siyasetinin her kesiminde sakin, olgun, birbirini sükunetle dinlemeyi bilen ve görüşlerini olgunluk içinde ifade etmesini bilen insanlara ihtiyacımız var. Sayın Burkay da bu alandaki eksikliği büyük ölçüde giderecek dostlarımızdan birisidir. Onu, burada görmekten gerçekten çok mutlu oldum.
    
     -Umuyoruz ki diğer engeller de aşılır-
    
     Yazar Burkay da Günaya dost sözlerinden dolayı teşekkür ederek, Kendilerini ziyaret etmekte geciktim. Kültür Bakanı olarak benim için daha farklı bir anlamı var. Kendilerinin çok değerli çalışmaları var. Nazım Hikmetin vatandaşlığını getirebilmek için... diye konuştu.
     Bakan Günay da Nazım Hikmetin mezarının getirilmesi konusunda ailenin bir isteği olmadığını belirterek, Ama bizim topraklarımız yaşayan, yaşamayan her türlü yurttaşımıza açık, onu ilan ettik dedi.
     Mem-u Zin adlı Kürtçe eserin de Bakanlığın yayınları içinde çıktığını belirten Burkay, Bu son derece önemli, yasaklı olan bir dilin artık önünün açılması, bir bakıma devlet tarafından sahip çıkılması anlamına geliyor, sembolik de olsa. Biz umuyoruz ki süreç içinde diğer engeller de aşılır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından bir gazetecinin Bakanlığın bastırmasını istediğiniz bir eser var mı- sorusu üzerine Burkay, Cizreli Molla Ahmetin eserinin basılacağını söyledi.
     (HİL-TAR)
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yazar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER