Kumlucada doğaya 20 yeşilbaş ördek bırakıldı

Kumlucada doğaya 20 yeşilbaş ördek bırakıldı -Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya: -Ördeklerimiz koruma altında olacak ve burada doğal yaşam alanlarını oluşturmaları sağlanacak


ANTALYA (A.A) - Kumlucada Gavur Deresine 20 yeşilbaş ördek bırakıldı.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, ördeklerin belediyeye ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde yetiştirildiğini kaydetti. Amaçlarının insanların ve hayvanların Gavur Deresinin doğal güzelliklerinden faydalanması olduğunu belirten Çetinkaya, ilçe merkezinden geçerek denizle buluşan derenin ilçeye güzellik katması için çalıştıklarını vurguladı.
     Geçmişte taşkınların yaşandığı, insanların hayatını kaybettiği Gavur Deresinde, Devlet Su İşleri tarafından 2009 yılında ıslah çalışması başlatıldığına değinen Başkan Çetinkaya, şöyle konuştu:
     Bugün kendi doğal yaşam ortamlarını oluşturmaları için kendi hayvanat bahçemizde yetiştirdiğimiz 20 yeşilbaş ördeği doğaya bırakıyoruz. Bu ördeklerimiz koruma altında olacak ve burada doğal yaşam alanlarını oluşturmaları sağlanacak. Bundan sonraki süreçte başka hayvanlar da bırakacağız. Gavur Deresinde yapacağımız çalışmalar, ilçemize güzellikler katacak.
     Ördekler Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Başkan Yardımcısı Süleyman Falay tarafından doğaya salındı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada doğaya 20 yeşilbaş ördek bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER