Kura çekimi yapılan afet konutları

Kura çekimi yapılan afet konutları -Vanda yapımı tamamlanarak kura çekimleri yapılan konutların hak sahiplerine, konutlarını teslim almaları için 45, becayiş yapabilmeleri için de 15 gün süre verildi


VAN (A.A) - Vanda yapımı tamamlanarak kura çekimleri yapılan afet konutların hak sahiplerine, konutlarını teslim almaları için 45, becayiş yapabilmeleri için de 15 gün süre verildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar gören depremzedeler için AFADın TOKİ aracılığı ile yaptırdığı Bostaniçi beldesinde bin 88, Kevenlide 480, Ercişte bin 376 adet afet konutunun kura çekiliş işlemi tamamlandı.
     Kura çekilişleri sonrasında 2 bin 944 konuta yerleşecek depremzedenin tespit edilerek, tamamlanacak diğer afet konutlarının kura çekilişleri belirli aralıklarla yapılacak.
     Tüm kura işlemleri 23 Ekim 2012 tarihine kadar biteceği vurgulandı.
     Kura çekiliş sonuçları mahalle muhtarlıklarına 6 Eylü 2012 tarihinden itibaren ilan edilirken, konutları belirlenen depremzedelerin kura çekiliş tarihinden itibaren 45 gün içerisinde konutlarını teslim almaları gerekiyor.
     Çekilen kuralar sonucunda konutları belirlenmiş olan depremzedelerin 6 Eylül 2012 ile 22 Eylül 2012 tarihleri arasındaki 15 günlük süre içerisinde, Bostaniçi konutları hak sahipleri kendi aralarında, Kevenli hak sahipleri kendi aralarında olmak şartıyla becayiş yapma hakkı verildi. Becayiş yapmak isteyen depremzedelerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne dilekçe ile başvurabilecek.
     Çekilen kuralar sonucunda konutları belirlenmiş olan vatandaşlarımıza anahtar teslimleri, Bostaniçi afet konutları için 10 Eylül 2012, Kevenli afet konutları içinse 15 Eylül 2012 tarihlerinden itibaren yapılacak.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Kura çekimi yapılan afet konutları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER