Kuşadası, turizmde yeni sezonu değerlendirdi

Kuşadası, turizmde yeni sezonu değerlendirdi


AYDIN (A.A) - Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) tarafından düzenlenen yeni sezon turizm hedeflerinin ele alındığı Elele 2013e başlıklı panel düzenlendi.
     Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timurun yönetiminde gerçekleştirilen panele, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TUROFED) Osman Ayık, Sun Express Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ve Diana Turizmin sahibi Hasan Tonbul konuşmacı olarak katıldı.
     TUROFED Başkanı Osman Ayık, panelde yaptığı sunumda, Türk turizminin son 15 yılda üç kat büyüdüğünü ve dünyada bu hızla büyüyen ikinci bir ülkenin olmadığını belirtti.
     Türkiyenin 2012 yılını en çok ziyaretçi ağırlayan 6. veya 7. ülke konumunda tamamlayacağına işaret eden Ayık, şunları kaydetti:
     Bu yıl ekim ayı hariç 25 milyon 700 bin turist geldi. Türkiye genelinde yüzde 1, İstanbul genelinde yüzde 16lık bir artış var. Ancak İstanbuldaki bu artışa rağmen diğer bölgelerimizde, özellikle İzmir, Bodrum ve Dalaman havaalanlarına inen yolcu sayısında önemli bir azalma oldu. İstanbul 1 milyonun üzerinde artış yakalarken, Egede turizmin neden gerilediğini sorgulamamız lazım. Bu yıl Fransa pazarında büyük düşüş yaşandı. İngiltere pazarında iki yıldır kayıptayız. Bu pazarlara özel çalışma yapılması lazım. Son yıllarda büyük tur operatörlerine alternatif olarak 200-300 bin turist getiren yeni acenteler ortaya çıktı. Bu acentelerin Türkiyeye faydası büyük oldu.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kuşadası, turizmde yeni sezonu değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER