Kuşadası Belediyesindeki usulsüz ödeme iddiası

Kuşadası Belediyesindeki usulsüz ödeme iddiası -Belediye Başkanı Altungün: Soruşturma izinlerinin kaldırılması için Danıştaya itirazda bulunduk


AYDIN (A.A) - Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, İçişleri Bakanlığının usulsüz ödeme iddiaları üzerine kendisinin de dahil olduğu 5 görevli için verdiği soruşturma izni için Danıştaya itirazda bulunduklarını belirtti.
     Yazılı açıklama yapan Altungün, İmar Dijital Arşiv ve Dokümantasyon Sistemi, Kentli Servis Programı, Vatandaş İlişkileri Uygulamaları, Kent Bilgi Sistemine ait Adres Bilgi Sisteminin Güncellenmesi ve Çağrı Merkezi kurulması için ihale yapılmadan bir şirkete iş verildiği ve ödeme yapıldığı iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izinlerinin hukuka aykırı olduğunu iddia etti.
     Soruşturma izinlerinin kaldırılması için Danıştaya itirazda bulunduklarını ifade eden Altungün, soruşturma izni verilen konuları kapsayan Kentli Servis uygulamasının kendisinden önce AK Partiden seçilerek göreve gelen Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından başlatıldığını belirtti.
     Altungün, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Bu uygulamayı, AK Parti yönetiminden devralmıştık. Aynı uygulamaya göreve geldiğimiz tarihten itibaren devam ettik. Belediyemizin soruşturma iznine tabi olan hizmet alımlarının hiçbirisi Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuat ve tebliğlere aykırı değildir. Tüm işlemler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu-nun 22. maddesine uygun olarak gerçekleştirilmiştir.
     Yapılan çalışmalar ile Kuşadası Belediyesinin gelirlerinin ve gelir getirici unsurlarının disiplin altına alınarak önemli bir gelir kaynağı elde edilmiştir. Kuşadası Belediyesinin ve Kuşadası halkının kaynaklarını korumak ve bunlara sahip çıkmak adına yaptığımız çalışmalar ile iddia edildiği gibi kamuyu zarara uğratmadık, tam aksine yüzde 55lere varan bir gelir elde ettik.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kuşadası Belediyesindeki usulsüz ödeme iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER