Kuşadası kruvaziyer turizminde sezon sonu bereketi

Kuşadası kruvaziyer turizminde sezon sonu bereketi yaşıyor -Kruvaziyer turizminde sezonu kapatan Kuşadası, Egedeki olumsuz hava koşulları ve Orta Doğudaki gerilim nedeniyle rotasını değiştiren gemileri ağırlamaya devam ediyor


AYDIN (A.A) - Türkiyenin kruvaziyer turizminde önde gelen limanı Kuşadası, sezonu kapatmasına rağmen Orta Doğudaki gerilim ve Egede yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle gemi ağırlamaya devam ediyor.
     Kurvaziyer şirketlerinin tur programlarında 2012 sezonu için planladığı seferlerin tamamlanmasıyla sezonu kapatan Kuşadası Limanı, gerek olumsuz hava koşulları gerekse başta İsrail ve Mısır olmak üzere Orta Doğu ülkelerinde yaşanan gerilim nedeniyle rotasını ya da tur programını değiştiren sürpriz gemileri ağırlıyor.
     Ege Denizinde son iki gündür etkisini gösteren fırtına nedeniyle normal rotası Yunan adaları olan Queen Victoria adlı kruvaziyer, rotasını değiştirerek, yüksek güvenlik standartlarına sahip Kuşadası Ege Ports Limanına yanaşmayı tercih etti.
     Gemiyle birlikte çoğunluğu ABDli 3 bin turist, Kuşadasına giriş yaptı. Turistlerin bir kısı Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi turlarına katıldı, bazıları da Kuşadası Çarşısında alışveriş yapmayı tercih etti.
    
     -Orta Doğudaki kriz, tur programlarını değiştiriyor-
    
     Queen Victoria gemisinin Türkiye temsilciliğini yapan Merkez Deniz Acentesinin Kuşadası Şube Müdürü Hüseyin Kayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış döneminde düzenlenen turlarda Kuşadası Limanının, deneyimli denizcileri ve güvenlik standardı ISPS kodunu en iyi şekilde uygulayan Kuşadası Ege Ports Limanına yöneltiğini söyledi.
     Bunun yanı sıra başta İsrail ve Mısır olmak üzere Orta Doğu ülkelerinde yaşanan gerilimin de Avrupa ve ABDdeki limanlardan hareketle Akdeniz Havzasında tur programı düzenleyen şirketlerin, programlarında değişiklik yapmalarına yol açtığını belirten Kayalı, Tur programlarında Mısır ve İsrail limanlarına yer veren firmalar programlarını değiştirmeye ve bu limanları programlarından çıkartarak Kuşadasını eklemeye başladı. Bu değişiklikler nedeniyle normal kruvaziyer turizmi biten Kuşadasına birçok sürpriz gemi gelecektir. Bu kapsamda belirlenen sezon programına haricen en az 20-30 sefer daha eklenecektir dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kuşadası kruvaziyer turizminde sezon sonu bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER