Kuşcennetindeki balık ölümleri

Kuşcennetindeki balık ölümleri -Yapılan incelemelerde Manyas Gölünde zehirlenmeye yol açacak atıktan kaynaklanan kirliliğe rastlanmadığı bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Bandırmadaki Kuşcenneti Manyas Gölünde toplu balık ölümlerine ilişkin yapılan incelemelerde, zehirlenmeye yol açacak atıktan kaynaklanan kirliliğe rastlanmadığı bildirildi.
     Balıkesir Valiliğinin Manyas Gölündeki balık ölümlerinin araştırılmasını istediği Çevre ve Şehircilik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, incelemelerini tamamladı.
     Su ve balıklardan alınan örnekler üzerinde yapılan araştırmada, Manyas Gölünde zehirlenmeye yol açacak atıktan kaynaklanan kirliliğe rastlanmadığı açıklandı.
     Balıkların 3-4 gün önceden öldüğünün belirlendiğini ifade eden yetkililer, ölümlerin gölün birçok noktasında küçük çaplı yaşandığını ve ölen balıkların tamamının lodosun etkisiyle aynı yere toplandığını bildirdi.
     Ölen balıkların gümüş türü olduğunu vurgulayan yetkililer, Sıcak ve soğuk kadar bitkilerin yoğun olduğu yerlerde oksijen yetersizliği de bu türlerin ölümlerine yol açabiliyor. Muhtemelen de göldeki durum bunlardan kaynaklı dedi.
     Bandırmaya bağlı Kuşcenneti köyünün Manyas Gölü sahil şeridinde çok sayıda ölü balık görülmesi üzerine konuyla ilgili dün inceleme başlatılmıştı.
    
     Muhabir : Zafer Akpınar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kuşcennetindeki balık ölümleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER