Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -KÜTSOdan üyelere faaliyet kodu uyarısı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO), üyelerin faaliyet kodlarına ilişkin bilgileri internet aracılığıyla öğrenebileceğini bildirdi.
     Odadan yapılan yazılı açıklamada, Ticaret ve Sanayi Odası veya Ticaret Borsasına kayıtlı üyelerin faaliyet kodlarının iki kez kuryeyle kayıtlı adreslerine gönderildiğini belirtildi.
     Bilinen en son adreslerinde bulunamayan ve dolayısıyla tebligat yapılamayan üyelere ilişkin faaliyet kodlarının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) resmi internet sitesindeki nace.tobb.org.tr web adresinde 19 Kasımdan itibaren yayınlanmaya başladığı ve bu üyelere tebligat yapılmış sayılacağı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının, Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmeliklerinin geçici 3üncü maddesine istinaden üyelerin Gelir İdaresi Başkanlığına verdiği mükellef bilgileri bildirim formu ve ilgili oda ve borsa kayıtları esas alınarak TOBB tarafından belirlenen faaliyet kodları, yazılı olarak kurye aracılığıyla oda ve borsa üyelerinin bilinen en son adresine gönderildi. Adresinde bulunamayan üyelerin kayıtlı adreslerine kurye aracılığıyla ikinci kez yazılı tebligat gönderildi. Bilinen en son adreslerinde bulunamayan, dolayısıyla tebligat yapılamayan üyelere ilişkin faaliyet kodları, TOBBun resmi internet sitesindeki nace.tobb.org.tr web adresinde 19 Kasımda yayınlanmaya başlandı. İlanen yapılan bu tebligat, muhataba yapılmış sayılacak. Üyeler, internet sitesinde yapılan ilan tarihinden itibaren 6 Aralıka kadar TOBBa itiraz edebilecek. Süresinde itiraz edilmeyen veya itiraz üzerine TOBB tarafından verilen kararlar kesin olacak. İtirazlara ilişkin hususlar ve istenilen belgelere de nace.tobb.org.tr web adresinde yer verildi.
    
     -Milletvekili Kavuncudan kontrollü hemzemin geçit talebi
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı-Tunçbilek demiryolu hattındaki hemzemin geçitlerin kontrollü hale getirilmesi amacıyla çalışma başlatıldığını bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Tavşanlı ilçesindeki demiryolu geçitlerinde meydana gelen, yaralanma ve ölümlere neden olan kazalardan derin üzüntü duyduğunu belirtti.
     Tavşanlı ile Tunçbilek beldesi arasında kontrolsüz hemzemin geçitlerin varlığının ciddi bir güvenlik sorunu oluşturduğuna dikkati çeken Kavuncu, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ile konuyu görüştük ve bu görüşmelerimiz sonucu gelecek yıl Ömerbey Mahallesinde ve Tunçbilek beldesi İstasyon Mahallesinde işçi servisleri ve yük araçlarının sık kullandığı ve trafiğin yoğun olduğu iki geçidimizde sinyalizasyonlu otomatik bariyer sistemi kurulmasına karar verildi.
    
     -Genel Sekreter Op. Dr. Ekiciden zatürre uyarısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, kış mevsimine girilmesi dolayısıyla zatürre tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.
     Op. Dr. Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, zatürreye bağlı ölümleri azaltmak, erken teşhis ve uygun tedaviyi sağlamak, gereksiz antibiyotik kullanımını önleyerek bebek ve çocuklara yönelik koruyucu yöntemleri geliştirmek amacıyla her yıl 22-28 Kasım tarihlerinin, Zatürre Ölümlerinin Önlenmesi Haftası olarak belirlendiğini hatırlattı.
     Zatürrenin, çeşitli mikroplar veya kimyasallar nedeniyle akciğerlerin iltihaplanması olduğunu duyuran Op. Dr. Ekici, şunları kaydetti:
     Zatürrede akciğer içindeki hava keseciklerinde iltihabi bir sıvı toplanır ve önlem alınmazsa ölümle sonuçlanabilir. Hastalık sağlıklı kişilere bir iki metrelik mesafelerden öksürük, aksırık ya da hasta kişilerin konuşması sırasında havaya yayılan damlacıkların doğrudan solunması yoluyla bulaşır. Zatürrenin belirtileri arasında öksürük, balgam (genellikle koyu renkli), ateş, göğüs ağrısı, nefes darlığı ve kimi zaman kan tükürme bulunur. Zatürreden korunmada genel sağlık tedbirlerine uyulmasının yararı olacaktır. İyi beslenme, sigaradan uzak durulması da önerilir. Kapalı kalabalık ortamlar, enfeksiyonların yayılmasını kolaylaştırabilir. Zatürreye neden olan mikroplar hava yoluyla yayılabileceğinden bu tür yerlerde mümkünse bulunmamak önerilebilir. Ayrıca yaşlılar, kalp veya solunum yolu hastalığı olan diyabetliler, böbrek yetmezliği olanlar, bağışıklık yetmezliği bulunanların pnömoni ve grip aşısı olmaları tavsiye edilir.
     Op. Dr. Ekici, bebek ve çocukların yanında sigara içilmemesi, odaların sık sık havalandırılması, bebek ve çocuklara doktor kontrolü dışında ilaç kullandırılmaması ve ilaçların doktorun önerdiği şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.
    
     -Milletvekili Kavuncudan havalimanı açıklaması
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Zafer Havalimanından en üst düzeyde yararlanılabilmesi adına yapılması gerekenlerin, ancak ortak bir heyecan ve çalışmayla başarılabileceğini bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine yönelik inşa edilen Zafer Havalimanının, 25 Kasımda hizmete girdiğini hatırlattı.
     Zafer Havalimanı ile sağlanan ulaşım hizmetinin, Kütahya için her alanda fırsata dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çeken Kavuncu, şunları kaydetti:
     Kütahya Harlek, Tavşanlı Göbel, Emet merkez ve Günlüce, Simav Eynal, Gediz Ilıca, gelişmekte olan diğer kaplıcalarımız ve Yoncalı Termal Kent Projesi ile büyük bir atılım yapması beklenen termal turizm, Frig Vadisi, Aizanoi Antik Kenti, tarihi Osmanlı eserleri, Mevlevi eserleri, Dumlupınar şehitlikleri ile tarih turizmi, yöresel besinler ve ağız tatlarımız, festivallerimiz ve geleneksel sporlarımızla kültür turizmi, dağlarımız, yaylalarımız ve göllerimizle doğa turizmi gibi büyük bir turizm potansiyeline sahibiz. Bu zenginliklerin tanıtımı yapmalı, nitelikli turizm tesisi ve yatağı sayısı hızla artırılmalıdır. Kütahyadan havayolu lojistiğine ihtiyaç duyulan potansiyel tarımsal ve sanayi ürünleri için uluslararası pazarlara açılmalı ve gümrük işlemlerinin havalimanında yapılabilmesi sağlanmalıdır. Kütahya merkez ile havalimanı arasında sıkı bir bağlantı kurulması gerekmektedir. Kütahya Belediyesi bu ulaşıma katkıda bulunmak amacıyla bir yıl süresince 4 otobüsünü personeliyle ücretsiz servis için tahsis edebileceğini bildirmiştir. Zafer Havalimanından en üst düzeyde yararlanabilmemiz adına yapılması gerekenler, ancak ortak bir heyecan ve çalışmayla başarılabilir. Hep beraber çalışacağız. Siyasetçi olarak üzerimize düşenler için gayret edeceğiz.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER