Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Didim Müftüsü Polat: "İnsan onuru açısından korunması gereken 5 değer vardır. Bunlar da aklın, malın, canın, ırzın ve neslin korunmasıdır"


AYDIN (A.A) - Didim İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu konferans düzenledi.
     Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezindeki etkinlik Didim Esentepe Camisi İmam Hatibi Halit Yılıkın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Didim Müftüsü Mikail Polat açılış konuşması yaptı. Kutlu Doğum Haftasının 1989dan bu yana kutlandığını hatırlatan Polat, bu yılın ana temasının Hz. Peygamber ve İnsan Onuru olduğunu belirterek, İnsan, yaratıklar içerisinde farklı bir yaradılışa sahiptir. Kuran-ı Kerimin ifadesiyle de İnsan, eşrefi mahlukattır Çünkü insanda olan özellikler, diğer yaratıklarda yoktur. Mesela akıl ve iradeyi kullanma, bir farklılıktır, üstünlüktür. Bu farklılıklara rağmen elbette sorumluluklarımız da vardır, sorumluluk taşımaktayız dedi.
     Allahtan başka hiçbir şeye kul olmadan, dinin göstermiş olduğu çizgide yaşamanın insan onuru açısından önemini vurgulayan Polat, İnsan onuru açısından korunması gereken 5 değer vardır. Bunlarda aklın korunması, malın korunması, canın korunması, ırzın korunması ve neslin korunmasıdır. Bu değerlerin korunması insan onuru açısından önemlidir. Bütün bunlar, insanın onurlu bir şekilde yaşayabilmesi için önem arz eden hususlardır, değerlerdir şeklinde konuştu.
     Konferansa Söke Müftüsü Ahmet Yayla, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Programın sonunda katılımcılara gül dağıtıldı, lokma ikram edildi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER