Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Müftülüğü "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla program düzenledi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki programa Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve Murat Karasu ile Müftü Galip Akın ve davetliler katıldı.
     Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş, programda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasını "Hazreti Muhammed ve İnsan Onuru" olarak belirlediğini anımsattı.
     İnsanın kainatta değerinin tarif edilemeyecek kadar önemli olduğunu ifade eden Keleş, "Hiçbir şair Onu hakkıyla anlatamadı. Ona layık sözlerle kimse anlatmayı başaramadı. O, var olmanın anlamıydı. Özellikle insanlığın onurunu giderek kaybettiği ve yitirdiği son dönemde bu konuyu konuşmak son derece önemli" dedi.
     Keleş, "Bir onur, bir değer vermek istendi. Ne yer ne de gök bu değerin altına girebildi. Onu yüklenebilecek tek bir varlık, o da insan oldu. Ademin evlatları bu onuru yüklendi" diye konuştu.
     İl Müftüsü Galip Akın da yaratılmışların en şereflisi olan insanların dinine, diline, ırkına bakılmaksızın kardeş gibi görülmesi gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER