Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Yalovada "Mehmet Çebi Koleksiyonundan Hilye-i Şerife" adlı sergi açıldı


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen "Mehmet Çebi Koleksiyonundan Hilye-i Şerife" adlı sergi, törenle açıldı.
     Kent Müzesindeki serginin açılış töreninde konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, hilyelerin hazreti Muhammedin fiziki özelliklerini tasvir eden, vasıflarını ortaya koyan metinler olduğunu belirtti.
     Hazreti Muhammedin peygamberliği ve öncesinde pek çok insanın onu görerek tasvir ettiğini ifade eden Hatiboğlu, şöyle dedi:
     "Onun azameti ve insanlar üzerindeki tesiri o kadar büyüktü ki insanlar, doğrudan ona bakmaya cesaret edemezdi. Peygamberimizi tasvir eden azdır. Bu konuda ne söylenmişse ittifakla söylenmiştir. Bizim sergide göreceğimiz tasvir, peygamberimizin en yakın akrabası, ehlibeyti, en güzide üyesi ve damadı hazreti Ali tarafından tasvir edilmiştir. Hilyelerde kullanılan metin, hazreti Alinin tasviridir."
     Konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesini kesen Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, sergiyi gezdi.
     Türkiyenin önemli çağdaş hat koleksiyoncularından Mehmet Çebinin desteğiyle ve koleksiyonuyla organize edilen, 40 eserin bulunduğu sergi, 3 Mayısa kadar ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER