Turizm haftası

Turizm haftası -Muğlada etkinlikler Yörük Obaları Derneğinin halk oyunları gösterisi ve Belediye bandosu konseriyle başladı


MUĞLA (A.A) - Muğlada Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle başladı.
     Muğla Müzesinde düzenlenen programda Yörük Obaları Derneği halk oyunları ekibi yöresel oyunları sergiledi. Programda Mahalli sipsi sanatçısı Mustafa Bozdağ sipsi, cura ve keman dinletisi sundu.
     Etkinlikler kapsamında Muğla Müzesi Güzel Sanatlar Galerisinde Geleneksel El Sanatları Sergisinin açılışı da yapıldı.
     Törende konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Muğlanın "yeryüzü cenneti" olarak tanındığını belirterek her insanın turizme ilgisinin olduğunu söyledi.
     Turizmin Muğla ekonomisine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Barış, "Turizmimizin 9 aydan 12 aya yayılmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha dolu yaşanması dileğiyle Turizm Haftamız kutlu olsun" dedi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, yüz yıllardır devam eden turizmin, günümüzde daha düzenli yapılığını dile getirdi.
     Turizmin günümüzde dünyadaki en önemli faaliyet olduğunu kaydeden Özer, "Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre, dünyada 1 milyar insan her yıl seyahat ediyor. bu çok ciddi bir rakam. Turizm ve seyahatle, insanlar ortak değerlerinin farkına vardıkça, dünya üzerindeki kavgalarda sona erebilir. beraber tatil yaptığınız, gezdiğiniz bir insanla düşmen olamazsınız. bu yüzden turizm, kültürel değerlerin taşınması ve dünya üzerinde ekonomiye katkısından dolayı çok önemlidir" diye konuştu.
     Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğlanın 10 yıl içinde Türkiyede turizmin lideri olabilecek kapasiteye sahip bir il olduğunu belirtti.
     Muğlanın yılda 3 milyon yerli, 3 milyon yabancı turiste ev sahipliği yaptığını anlatan Gürün, "Turizmi canlı tutabilmek için yerli turiste de önem vermeliyiz. Projeler üretirken, sadece yabancıya değil, yerli turisti de göz önüne almalıyız. Ülkemizde her şey dahil turizmi yapılıyor. Buraya gelen turist kültürden haberi olmadan, kaldığı otele kapanıp yeyip, içip güneşlenip gidiyor. Turistler otellerin dışına çıkarılmalı, alternatif seçenekler sunulmalı" diye konuştu.
     Tören, turizm pastasının kesilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır / Hüseyin Kanber
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER