Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Pazarda "İnsan ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenlendi


RİZE (A.A) - Pazarda "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında İnsan ve İnsan Onuru" konulu konferans düzenlendi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonundaki konferansı, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Müftüsü Vedat Başsan, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Hemşin Milli Eğitim Müdürü Azim Önal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş izledi.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, yaptığı konuşmada, İslama kaçak kapılar açıldığını ifade ederek, "İslamın bir tane kapısı vardır, o da Kuran kapısıdır. Tefsir, hadis, tasavvuf ve fıkıh bir odadır. Onun için her işin başı Kurandır" dedi.
     Her insanın onur ve haysiyet sahibi olarak doğduğunu belirten Öztürk, "Bu onur, onun temel kişilik haklarının da temelidir. Başta yaşama hakkı olmak üzere insan, bir takım hak ve özgürlüklere sahiptir ve bunları İslam dini çeşitli ilkelerle muhafaza altına almıştır. İnsan ve insan onuru, maddesi ve manasıyla, bedeni ve ruhuyla bir bütündür, parçalanamaz. Hiçbir insancıl düşünce ve ideoloji, İslamın insan onuru konusundaki ayrıcalıklı konumuna alternatif oluşturamaz" diye konuştu.
     Geride bırakılan yüzyılın, daha şimdiden insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anıldığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:
     "Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, zulüm, sömürgecilik, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. Şurası iyi bilinmelidir ki onurlu olarak yaratılan insanı onurlu veya onursuz kılan temel ölçüt de davranışlarıdır. Davranışları kendisini onurlandırmayan kimseyi harici hiçbir aidiyet onurlandıramaz. İnsan, ırk, renk, zenginlik gibi maddi, izafi ve geçici ölçülere göre değerlendirilmemelidir. Sevgili Peygamberimiz insan onurunu maddi ölçütlerle değerlendirmenin yanıltıcı olabileceğine işaret etmiştir. Özellikle Suriyede, Irakta, Arakanda, Afrikada, Somalide, Malide, Filistinde ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."
     Konferans sonunda Öztürke plaket, katılımcılara ise gül ve dini kitap hediye edildi.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER