Lale

Lale-1 konteyner kentindeki su sorunu (Fotoğrafl)


VAN (A.A) - Depremden sonra Van-Erciş karayolu üzerinde kurulan Lale-1 konteyner kenti sakinleri, son 2 aydır sularının akmadığını belirterek, su sorunun giderilmesini istedi.
     Yaşadıkları sorunu bir basın açıklamasıyla dile getiren depremzedeler, sıcak hava sebebiyle salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.
     Depremzedeler adına konuşan Kutbettin Yirli, içme ve kullanma suyunu konteyner kentin yakınındaki bir hazır beton tesisinde bidonlara taşımak zorunda kaldıklarını kaydetti.
     Konteyner kentte yaklaşık 200 ailenin barındığını anlatan Yirli, şöyle konuştu:
     Sularımız akmadığı için ilgili makamlara defalarca müracaat ettik ama sorunumuza çözüm bulunmadı. 2 aydır sularımız hiç akmıyor. Düzenli bir şekilde temizliğimizi yapamıyoruz. Havaların da sıcak olmasından dolayı salgın hastalıktan korkuyoruz. Sıkıntımızı dile getirmek için müracaat ettiğimiz kurumları bizi birbirlerine yönlendiriyorlar.
     Depremzede kadınlardan Derya Çelik ise, susuzluktan en büyük mağduru kadınlar olduğunu vurguladı. Taşıma suyla temizliği ve çocuklarının banyosunu yapmaya çalıştıklarını dile getiren Çelik, bu sorunlarının artık çözülmesini istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER