Lise öğrencilerinden anlamlı yardım

Lise öğrencilerinden anlamlı yardım -Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Karsın Sarıkamış ilçesinde kardeş okul seçtikleri Ortakale Köyü İlkokulunda eğitim gören çocuklara kıyafet ve kırtasiye gönderdi


MALATYA (A.A) - Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Karsın Sarıkamış ilçesinde kardeş okul seçtikleri Ortakale Köyü İlkokulunda eğitim gören çocuklara kırtasiye malzemesi ve kıyafet yardımında bulundu.
     "Ortakalenin Yanındayız Projesi" kapsamında çocuklar için mont, ayakkabı, defter, boya kalemi, sınavlara hazırlık kitapları ve toka alan lise öğrencileri, malzemelerin bulunduğu kolileri Ortakale köyüne gönderdi.
     Okul müdürü Vahap Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topluma hizmet çalışmaları kapsamında danışman öğretmenlerin hazırladıkları projelerle öğrencileri topluma yararlı bireyler olmaya yönlendirdiklerini söyledi.
     Gençlerin bu projeler sayesinde merhametli olmayı öğreneceklerine inandığını belirten Yıldız, "Ortakalenin Yanındayız Projesi"ne başlarken Ortakale İlkokulunun yöneticileriyle görüştüklerini, öğrencilerin kiminin montsuz, önlüksüz, ayakkabısız okula gittiklerini, sınavlara hazırlık kitapları ve testlerinin olmadığını öğrendiklerini ifade etti.
     Öğrencileriyle harekete geçerek, çocukların ihtiyaçları doğrultusunda yardım topladıklarını kaydeden Yıldız, "Ortakaledeki çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere esnaf, kamu kuruluşlarında çalışanlar ve öğretmenlerimizden gerekli malzemeler temin edilirken, öğrencilerimiz de harçlıklarından artırarak aldıklarıyla oradaki kardeşlerini sevindirmek istedi. Öğrencilerin hayallerine küçük de olsa katkı sağlamayı toplumsal bir görev olarak kabul ediyoruz" diye konuştu.
    
     -"Kardeşlerimizin üşümesini istemiyoruz"-
    
     Proje danışmanı Koray Kaytancı ise öğrencilerin yardımlaşma duygusunu pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Ortakale İlkokulundaki ihtiyaç sahibi çocukların yaşadıkları sıkıntıya merhem olabilmek amacıyla bu projeyi hazırladıklarını dile getiren Kaytancı, "Umuyoruz ki o okuldaki öğrenciler bu çalışmadan memnuniyet duyar" dedi.
     Öğrencilerden Meliha Kebeli de toplanan malzemeleri Ortakaleye göndermenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Sarıkamışta soğuk nedeniyle 90 bin şehit verdik. Biz oradaki kardeşlerimizin üşümesini ve imkansızlıklardan dolayı eğitimlerinin aksamasını istemiyoruz" ifadesini kullandı.
     Kadir Çetin ise duygularını "Onların yaralarına merhem olabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz" sözleriyle dile getirdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Lise öğrencilerinden anlamlı yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER