Lübnan Türk Cemiyeti Heyeti, Necmettin Erbakan

Lübnan Türk Cemiyeti Heyeti, Necmettin Erbakan Üniversitesinde


KONYA (A.A) - Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılmak üzere Konyaya gelen Lübnan Türk Cemiyeti heyeti, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şekeri makamında ziyaret etti.
     Lübnandaki Mevlevi ailesinin temsilcileri, düşünce önderleri, gazeteci ve televizyoncuların bulunduğu 11 kişilik Lübnan heyetinin başkanlığını yapan Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Zaher Sultan, son yıllarda Lübnandan Türkiyeye okumaya gelen öğrenci sayısının azaldığına dikkati çekti.
     Bu nedenle Türkiyedeki üniversitelerin tanıtımını yaptıklarını belirten Sultan, 11 Nisan 2011de Türk Üniversiteleri Fuarı isimli bir projemiz oldu. Büyükelçimiz Sayın İnan Özyıldızın destekleriyle YÖKe yazı gönderildi ve tüm üniversitelere dağıtımı sağlandı. Türkiyeye daha çok öğrenci göndermek istiyoruz dedi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete, Üniversite hakkında bilgi verdi.
     Üniversitede burslu ve yabancı öğrencilerin sayısının arttığını ifade eden Şeker, İkili ilişkilerimiz ve gelecek faaliyetlerimiz daha da güçlenecek diye konuştu.
     Şeker, daha sonra heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, heyettekilere plaket takdim etti.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Lübnan Türk Cemiyeti Heyeti, Necmettin Erbakan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER