Macaristan heyetinden Vali Yılmaza ziyaret

Macaristan heyetinden Vali Yılmaza ziyaret -Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss: -Kasım ayı ortalarında Kayseride Macaristan günü düzenlemeyi hedefliyoruz


KAYSERİ (A.A) - Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Kasım ayında Kayseride Macaristan günü düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.
     Kiss, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ve Macaristan İstanbul Ticaret Ataşesi Mihayl Galosfai ile birlikte Kayseri Valisi Şerif Yılmazı ziyaret etti.
     Vali Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, tarihi bağların olduğu Macaristan Devleti ile dostluğu devam ettirip, daha ileriye taşımaya çalıştıklarını belirtti.
     Macaristanda, Kayserinin ihracat ürünlerine ilginin yoğun olduğunu bildiklerini vurgulayan Yılmaz, Ekonomik ve siyasi ilişkileri olan iki önemli devletin ikili ilişkilerinin geliştirilmesi çok önemli dedi.
     Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss de da, Kayseriye ikinci kez geldiğini, her gelişinde Kayseriye bir kez daha hayran kaldığını dile getirdi.
     Kayseride Macaristan günü düzenlemek istediklerini belirten Kiss, şöyle konuştu:
     Kasım ayı ortalarında Kayseride Macaristan günü düzenlemeyi hedefliyoruz. İki ülke halkının birbirlerini daha yakından tanıması için bu tür etkinlikler önemlidir. Bu görüşmelerimizin sonucunda etkinliğin programını belirleyeceğiz.
     Kiss, hükümetler arasındaki ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle iş anlaşmalarına taşınmasının gerektiğine işaret ederek, fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Ziyaretin sonunda Vali Yılmaz, Kisse kilim hediye ederken, Gabor Kiss ise Vali Yılmaza Türk Macar Dostluk Belgesi ile plaket verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Macaristan heyetinden Vali Yılmaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER